Navigatie sluiten
Scroll

Wie is Sylvia?

Over mij

Structuur als DNA

Ja wie is Sylvia (of zoals de meeste mensen mij noemen; Syl)? Daar gaan we……Ik ben een sociaal, blij, communicatief en een opgeruimd (letterlijk en figuurlijk) persoon. Wat er ook gebeurt, blijven lachen en gelijk weer op zoek naar het positieve. Want zeg nou zelf, als je lacht ziet de wereld er veel mooier uit.

Dat letterlijk en figuurlijk een opgeruimd persoon is echt zo. Ik kan een voorbeeld noemen van toen ik een jaar of 10 was. Mijn kamer, bureau en ja zelfs de lades zagen er uit om door een ringetje te halen. En niet omdat mijn ouders de kamer opruimden….Opeens vond ik het zo irritant dat ik mijn lades zo netjes had en gooide alles door elkaar. Lekker rommelig. En ik besloot dat ik dat oké vond. Had ik iets nodig dan moest ik maar even spitten en zoeken. Maar het bleek toch echt niet bij mij te passen. Na 3 dagen zag mijn la er weer spick en span uit.

Structuur en overzicht, dat zat er dus al heel jong in.

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

Waarom VA?

Hoe ik VA ben geworden

18 jaar werkte ik bij een grote leasemaatschappij waar ik het naar mijn zin had. Veel verschillende functies heb ik mogen uitoefenen en dus op die manier heel veel ervaring kunnen opdoen. Maar toch bleef ik vaak voor de grap roepen: ‘Wat wil ik later worden als ik groot ben?’ Ergens bleef het gevoel dat ik ooit nog eens iets anders zou gaan doen. Want wat leek het me fijn om mijn werk om mijn gezinsleven heen te plannen en niet mijn gezinsleven om mijn werk. Met als doel om minder vaak te denken: ‘Hoe ga ik dit allemaal plannen?’

Tot ik een artikel las over het VA-schap. Dat liet me niet meer los. Et voilà, na een opleiding via VA school had ik snel 2 opdrachten en kon ik mijn baan ineens opzeggen. Wat een luxe om zelf je tijd te kunnen indelen en er te kunnen zijn voor het thuisfront. En dit dus in combinatie met het werk dat ik leuk vind. Het ondernemerschap bleek goed bij mij te passen.

Waar hou ik van?

Houden van...

‘Aanpakken’ is dan wel het woord dat me te binnen schiet. Oh nee ik hou natuurlijk van mijn gezin en ook heel erg van koffie, eten en series kijken. Maar bij het ‘houden van’ op werkgebied, denk ik aan ‘aanpakken’. Gewoon gaan en doen. 

Weet je niet hoe het moet? Dan uitzoeken hoe het wel moet. 

Ik ben een organisatie freak. Iemand die oprecht blij wordt van een sluitende planning en van een afgevinkte checklist. ‘Hands on’ is my middle name. Je kunt mij voor een boodschap sturen, ik zorg dat het geregeld wordt. Netjes, met oog voor detail en met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Afspraak = afspraak.

Mijn opdrachtgevers

In drukke tijden iemand die helpt met het terugbrengen en behouden van overzicht. Aan Sylvia kan ik dat met een gerust hart overlaten. Met Sylvia aan mijn zijde als het nodig is, creëer ik meer ruimte en tijd. Als ZZP-er kan ik dan toch wat werk wegleggen, waardoor het gemis aan personeel/collega’s er niet meer is. Sylvia pikt dingen snel en goed op en ziet wat er nodig is om mij te ontlasten. Bovendien is zij naast een fijn persoon een goede sparringpartner bij communicatie- en marketingvraagstukken.

Bernice Verbakel
Typisch Bernice

Ik liep vast in mijn overzicht van dagelijkse werkzaamheden en had geen duidelijk beeld van de lopende zaken. Alles zat in mijn hoofd.
Sylvia heeft geholpen met mijn mailbox en dat geeft heel veel rust en ruimte voor de werkzaamheden waar ik goed in ben.
Inmiddels maak ik weer plannen voor nieuwe activiteiten en Sylvia helpt om dit in goede banen te leiden.

Marijn Steenbergen
Fleets B.V.

Mijn blog

De gedachten van een Virtual Assistant

8 juli 2020
Communicatie is de basis van iedere relatie
16 mei 2020
Komt er ineens een virus in je vaarwater
20 februari 2020
Van werknemer naar ondernemer