Navigatie sluiten
Scroll

Van werknemer naar ondernemer

Al jaren liep ik met het gevoel rond…wat wil ik later worden als ik groot ben? Dat gaf natuurlijk een dieper gevoel aan. Leuke baan, geweldige collega’s, maar toch een stemmetje dat ik bleef horen. Want ook al waren de omstandigheden prima, ik wilde ooit wat anders. Maar wat dan?

Virtual Assistant?

Deze term was mij onbekend toen ik er een artikel in een tijdschrift over las. Maar tijdens het lezen begon er al iets te borrelen. Ken je dat? Een gevoel dat aangeeft dat je op iets gestuit bent waarover je alleen maar enthousiasme voelt. Het was dus zeker het uitzoeken waard om te kijken of dit iets voor mij zou zijn. En tijdens die zoektocht kwam ik in contact met VA school. Toen een webinar gevolgd van Hanneke Wessel om te ontdekken of mijn gevoel juist was. Daarna vrij snel de knoop doorgehakt.

Klaar voor de start af…

Nog nooit heb ik het zo leuk gevonden om met een training bezig te zijn. Waar kwam al die energie ineens vandaan? Ik kon er geen genoeg van krijgen. Dus mijn beslissing om de knoop door te hakken was de juiste! Na anderhalve maand had ik een bedrijfsnaam, logo en zat ik bij de KvK om mijn bedrijf in te schrijven. Een rollercoaster, dat was op dat moment de beste omschrijving. Weer anderhalve maand later had ik 2 opdrachten en kon ik de beslissing nemen om mijn baan op te zeggen…wááát? Ja echt, zo snel ging het.

Ondernemend was ik al…maar nu ook ondernemer

En toen was het ineens zover, ik ging echt voor mezelf beginnen. Wat een sprong! Spannend op verschillende manieren, maar ik had er zo ontzettend veel zin in. En naast al het enthousiasme, de energie, vrijheid en trots kwam ik mezelf ook tegen. Want wat bleek…de omschakeling van werknemer naar ondernemer heeft tijd nodig. Een nieuwe weg inslaan, houdt ook in, die nieuwe weg vinden. Maar iedere (kleine) stap was er 1 en daardoor groeide ik in mijn nieuwe rol. Ging ik steeds meer van standje ‘alleen maar heel hard mijn best doen voor mijn opdrachtgevers’ naar standje ‘ook tijd investeren in mijn bedrijf en in mezelf.’

Groot, groter, grootst

Groot was ik inmiddels al toen ik deze beslissing nam. Door nu ook meer met mijn bedrijf bezig te zijn en mezelf te ontwikkelen word ik groter en kan ik nog meer nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Op die manier wil ik de grootste versie van mezelf worden waardoor de weg, die ik ingeslagen ben, net zo goed blijft voelen als het nu doet.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik naar het stemmetje geluisterd heb!

Wil jij mij leren kennen én weten of ik iets voor je kan betekenen? Je kunt op verschillende manieren, die op mijn website zijn aangegeven, contact met mij opnemen.